Please reload

Последни Новини

Десет стъпки за развитие на правилни хранителни навици във вашите деца

February 10, 2018

1/6
Please reload

Избрани Постове

Десет стъпки за развитие на правилни хранителни навици във вашите деца

February 10, 2018

 

  Можете да помогнете на детето ви да развие здравословни навици в началото на живота, които ще донесат ползи през целия живот. Като родител, можете да насърчавате децата си да оценяват навиците си за избор на храна и физическа активност. Ето някои съвети и указания, за да започнете.

    Бъдете добър модел за подражание - Не е нужно да сте перфектни през цялото време, но ако децата видят, че се опитвате да се храните правилно и да станете физически активни, те ще забележат вашите усилия. Ще изпратите съобщение, че здравото здраве е важно за вашето семейство.
    Дръжте нещата положителни - Децата не харесват да чуват какво не могат да направят, да им кажат какво могат да направят вместо това. Дръжте го забавно и положително. Всеки обича да бъде възхваляван за добре свършена работа. Празнувайте успехите и помогнете на децата и тийнейджърите да развият добра представа за себе си.
     
    Вземи цялото семейство в движение - План за време, за да се движат всички заедно. Вземете разходки, карайте велосипеди, отидете да плувате, градина или просто да играете на открито. Всеки ще се възползва от упражнението и времето заедно.
     
    Бъдете реалисти - Задаването на реалистични цели и ограничения е от ключово значение за приемането на всяко ново поведение. Малките стъпки и постепенните промени могат да направят голяма разлика във вашето здраве с течение на времето, така че започнете да се разраствате.
     
    Ограничаване на телевизията, видеоигрите и компютърното време - Тези навици водят до заседнал начин на живот и прекомерно освежаване, което увеличава рисковете за затлъстяването и сърдечно-съдовите заболявания. Ограничете времето на екрана до половин час на ден.
     
    Насърчавайте физическите дейности, които те наистина ще се радват - Всяко дете е уникално. Оставете детето си да експериментира с различни дейности, докато не намери нещо, което наистина обича да прави. Ще се придържат към него по-дълго, ако го харесат. проверете тези дейности за деца.
     
    Избирайте наистина възнаграждаващи награди - Не награждавайте децата с телевизори, видеоигри, бонбони или закуски за добре свършена работа. Намерете други начини за празнуване на добро поведение.
     
    Направете вечерята за семейно време - Когато всеки седи заедно, за да яде, има по-малък шанс децата да ядат неправилни храни или да хапнат твърде много. Включете децата си в готвене и планиране на хранене. Всеки развива добри хранителни навици заедно и качеството на живот със семейството ще бъде допълнителен бонус.
     
    Направете игра за четене на етикети за храни - Цялото семейство ще научи какво е добро за здравето си и ще е по-съзнателно за това, което ядат. Това е навик, който помага за промяна на поведението за цял живот. Научете повече за четенето на етикети за хранителните стойности.
     
    Останете ангажирани - Бъдете застъпник на по-здрави деца. Настоявайте за добър избор на храна в училище. Уверете се, че доставчиците на здравни услуги на вашите деца наблюдават сърдечно-съдови показатели като ИТМ, кръвно налягане и холестерол. Свържете се с държавни служители по въпроси на сърцето. Направете гласа си чут.
 

Не забравяйте,  винаги може да се консултирате със специалист.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Последвайте ни
Please reload

Търсене
Please reload

Архив
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square

Всички права запазени Детски клуб АлБо

Обадете се на:  0878 171944  /   info@albokids.com   /  бул. Христо Ботев 44 , ап. 2, 5800 Плевен

  • Instagram Social Icon
  • w-facebook
  • w-googleplus