Please reload

Последни Новини

Десет стъпки за развитие на правилни хранителни навици във вашите деца

February 10, 2018

1/6
Please reload

Избрани Постове

"Поколението z" или няколко интересни факта за децата на новото времe

November 3, 2017

 

В днешното време на глобализация на света, пред обществото на преден план излизат нови теми за обсъждане и нови проблеми за разрешаване. Така например, твърде актуално е да се говори за околната среда и как да се опази. Но това не е единствения проблем за разрешаване.

 

Краят на двадесети и началото на двадесет и първи век е времето на новите дигитални технологии, които буквално "връхлетяха"  обществото и ,като че ли внесоха немалка доза смут в него, защото много хора не бяха подготвени за тяхната агресия. Успоредно с това, обаче,все по това време се роди и израстна цяло едно поколение, за което тези технлогии са част от неговия свят. Това поколение е изцяло в тяхна служба , но дали няма да се превърне и в тяхна жертва? Това е така нареченото "Gen Z" поколение.То е продукт на социалната, визуална и технологична глобализация. То е образовано и твърде сложно поколение.Тези млади хора са изкуствено съзрели и имат прояви нетипични за тяхната биологична възраст. Те са ранните създатели на "марката", те влияят върху нея, те са водачи и на част от социалните медии, лидери на поп-културата... Те обхващат почти 2 милиарда души в световен мащаб. Те не само представляват бъдещето, те го създават.


"Ген Z" са млади хора родени в кризисния период на тероризма, глобалната рецесия и изменението на климата. Предполага се, че ще прекарват младите си години в период на икономическо и социално обновление. Също така те живеят в ерата на променящите се структури на домакинствата. Някои от тях днес са студенти, други вече са завършили висше образование, но всички те са служители и потребители на утрешния ден. Ето и няколко характеристики, които описват това поколение - 
Технологията идва естествено в живота им."Нещата, които ние, по- старото поколение, сме имали да научим - комуникации, изтегляне на съдържание, онлайн транзакции, изследване, работа в мрежа - е напълно естествено за тях ... Те се раждат с тях", споделя Уолш в интервю за EY.com. "Първото нещо, което родителите правят сега, когато децата плачат, е да им дадат смартфон като биберон." Става дума за радикална прозрачност Днешният потребител - включително Generation Z - е абсолютно контролиран и предсказуем, изваден на показ. Неговото лично пространство се свива все повече и повече. Дори и най- личните, и най-съкровените неща са лишени от " тишина. " Ето защо инкогнито пространството се търси и се оценява все повече и повече.

 

Според Уолш "днес има все по- малко място за автентичност в историите, които марките разказват за себе си." Поведението им е предизвикателно спрямо наложените традиции.Поведението на "Gen Z" поколението на работното място също е белязано от определена типичност. Тези хора тестват традиционните граници на управленските модели и предизвикат традиционните схващания за фирмена култура."Това е съвсем нов начин на мислене за комуникациите, съдържанието и търговията", каза Уолш. "Gen Z" поколението иска и възприема себе си като уникално. Неговите професионални и лични действия са провокирани от високочестотна лична амбиция за изява и за пробив.Това също е резултат от придобитата програмираност в следствие на новите технологии от една страна, и на все по- стесняващата се бленда за кариерно развитие от друга."Маркетингът ще бъде една от най-интересните, но и една от най-трудните работни места в 21-ви век. Бъдещето ще бъде оформено от сблъскващите се сили на adtech (алгоритми и цифрови технологии, които придават ефективност на рекламирането) и на маркетинговите платформи, които поддържат събирането и ангажираността на клиентите" /Уолш/ Младите хора от новата генерация очакват споделяемост.

 

Всичко, което ги вълнува, от кариерата до личните им преживявания и храна, те го споделят в различните и набиращи все по- голяма популярност социални мрежи. Въпреки, че появата на тези социални мрежи е провокирана от добри намерения, в момента все повече нараства възможността тяхната експлоатация да излезе извън контрол, а младите хора да стават все по- зависими от тях.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Последвайте ни
Please reload

Търсене
Please reload

Архив
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square

Всички права запазени Детски клуб АлБо

Обадете се на:  0878 171944  /   info@albokids.com   /  бул. Христо Ботев 44 , ап. 2, 5800 Плевен

  • Instagram Social Icon
  • w-facebook
  • w-googleplus