Please reload

Последни Новини

Десет стъпки за развитие на правилни хранителни навици във вашите деца

February 10, 2018

1/6
Please reload

Избрани Постове

Какви са ползите от училищни пътувания?

September 29, 2017

Какви са ползите от полеви екскурзии за деца?

Полевите пътувания дават на децата образователен опит извън обичайната училищна среда. Популярни места за посещения в включват зоологически градини, природни центрове, обществени агенции като пожарни и болнични заведения, местен бизнес и научни музеи. Полевите пътувания не само предоставят алтернативни образователни възможности за децата, но могат да бъдат полезни за околната среда, ако включват някакъв вид обществено полезна дейност.

Деца, посещаващи такива места, се учат по-практически и интерактивно, отколкото в училище. Научните музеи, например, често помагат, на децата да разберат материала, който се изучава. Зоологическите градини, природните центрове и ботаническите градини показват живота на животните и растенията в близост.


Екскурзиите дават възможност на децата да попаднат в различна учебна среда и да могат да научат урока по темата, която е разгледана след като приключи пътуването. Ученето по разнообразни начини може да привлече различни стилове на обучение, като помага на децата да постигнат успех, независимо дали са визуални, слухови или кинетични.

Децата научават за различни професии, идеи и възможности, когато пътуват извън училище.Екскурзията може да събуди желанието на детето да опита нови неща и да преследва по-рано неосъзнати мечти. Извън класните пътувания могат да предизвикат у децата нови интереси и желания.


Излетите извън училище съчетани с обществено полезна дейност, помагат за придобиване на социална отговорност.  Доброволческа дейност сред природата, например събиране на отпадъци, учи децата на трудолюбие

Екскурзиите помагат на децата за по-добро разбиране на учебния материал.

Полевите пътувания могат да доведат до по-добри постижения във всички сфери. Като виждат приложението на уроците, които учат в училище в реалния живот, децата биха имали по-голяма възможност да разберат и оценят това, което учат.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Последвайте ни
Please reload

Търсене
Please reload

Архив
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square

Всички права запазени Детски клуб АлБо

Обадете се на:  0878 171944  /   info@albokids.com   /  бул. Христо Ботев 44 , ап. 2, 5800 Плевен

  • Instagram Social Icon
  • w-facebook
  • w-googleplus